اغلب افرادی که از گیر افتادن در آسانسور هراس دارند، علت ترس آنها احتمال سقوط کابین است، این موضوع را مد نظر داشته باشید که در حین قطع برق آسانسور، اتاقک هرگز سقوط نخواهد کرد. در هنگام رخ دادن حوادث این چنینی تنها کافیست آرامش خود را حفظ کنید و توسط دکمه هشدار اعلام کنید که در کابین گیر افتاده اید و منتظر بمانید تا به کمک شما بیایند.
نکته کلیدی در این بین این است که طبق طراحی های صورت گرفته، تمامی آسانسور های جدید واجد مکانیسم عملکردی به نام UPS می باشند و نحوه عملکرد آن بدین صورت است که در زمان قطعی برق و یا اختلالات این چنینی، خود آسانسور به شکل اتومات اتاقک را به سمت نزدیکترین طبقه انتقال می دهد. منبع تغذیه این سیستم باطری می باشد و از آنجایی که ربطی به برق شهری ندارد در این موارد بسیار کارآمد خواهد بود.
البته فقط در مواردی که توقف آسانسور ناشی از قطع برق باشد می توان از آن استفاده نمود و چنانچه توقف ناشی از اختلال در سایر قطعات باشد، این سیستم استفاده نمی شود.
_ همانطور که اشاره شد یکی از راهکارهای بسیار مفید در حین قطعی برق بهره گیری از مکانیسم UPS است اما باید بدانیم که باتری استفاده شده در این سیستم یک عمر مفید دارد و هنگامی که بازه زمانی تعیین شده برای آن طی شود حتماً باید آن را با نمونه جدید تعویض کرد. بررسی این موارد در حین چکاپ و سرویس های دوره ای آسانسور ها صورت می پذیرد. پس هرگز از تعمیرات و سرویس های دوره ای غافل نشوید.
_ اگر در این شرایط قرار گرفتید نیازی به نگرانی نیست چرا که کابین در جای خود فیکس می ماند، همچنین دیواره های کابین در برابر اکسیژن غیر قابل نفوذ نیستند پس به عبارتی با کمبود اکسیژن نیز مواجه نخواهید شد.
_ یکی از تمهیدات ضروری در ساختمان های تازه ساخت این است که سیستم برق اضطراری را برای مجتمع نصب کنند تا در چنین مواردی بتوان از آن استفاده نمود.
_ هنگامی که با قطع برق آسانسور در حین حرکت مواجه شدید کافیست از شستی هشدار استفاده کنید تا افراد بیرون کابین متوجه حضور شما در درون اتاق شوند.
_ سعی کنید شارژ موبایل خود را برای تماس های ضروری و گرفتن کمک نگه دارید.
_ چنانچه تکنسین یا متخصصی را سراغ ندارید و آسانسور بین طبقات متوقف شده است می توانید از آتش نشانی کمک بخواهید.
_ در این تجهیزات حتی در صورت قطعی کامل برق سیستم روشنایی همچنان فعالیت دارد.
_ نکته بسیار مهم این است که هرگز تلاش نکنید درب ها را با فشار باز نمایید چرا که گاهی این عمل سبب توقف کامل کابین میشود و حتی ممکن است در صورت رسیدن تکنسین ها جابجایی اتاق با اختلال مواجه شود.
_ به هیچ وجه تلاش نکنید از ناحیه سقف آسانسور بیرون بروید، چنین رفتارهایی ایمن نیست چرا که ممکن است به علت سیم و کابل های متعدد به خودتان آسیب بزنید.
_ در هنگام قطع برق آسانسور سعی کنید بر روی زمین اتاقک بنشینید تا چنانچه اتاقک دچار تکان یا جابجایی شد بتوانید تعادل تان را حفظ کنید.